matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie.
Martyna 0:
.Prosze o pomoc. (x−2) +6=3(2−x)
2 sty 18:11
bezendu1990:
https://matematykaszkolna.pl/forum/176904.html
2 sty 18:18
tofik:
x−2+6=6−3x x+3x=6−6+2 4x=2 x=1/2
2 sty 18:21