matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Aneta:
Rozwiaz rownanie 2+5+8+...+(3n+2)=18n+7
31 maj 22:40
Andrzej:
lewą stronę przedstaw jako sumę ciągu arytmetycznego, do wzoru
a
1
+a
n
S
n
=
n podstaw:
2
a
1
= 2 a
n
= 3n+2 n = ...n+1
1 cze 00:09
Aneta:
Dzieki
1 cze 00:46