matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze bardao o pomoc :)
Jagoda:
Objętość graniastosłupa jest równa 64dm
3
. Jaka jest wysokość tego graniastosłupa , jeżeli jego podstawą jest kwadrat o boku 4dm ?
2 sty 17:16
dero2005:
V = a
2
h = 64
V
64
h =
=
= 4 dm
a
2
4
2
2 sty 19:02