trygonometria
Pomocy !!!!!: √4cos2x+ 4 cosx +1=1
2 sty 16:37
krystek: √(2cosx+1)2=1
2 sty 16:39
Pomocy !!!!!: a mozesz zrobic do końca ?
2 sty 16:41
krystek: √x2=IxI zastosuj
2 sty 16:42
Pomocy !!!!!: sin23x − √2sin3x + 1/2=0
a to ?
2 sty 16:48
Pomocy !!!!!: sin23x − √2sin3x + 1/2=0
−> poprawione
2 sty 16:48
krystek: Podstaw sin3x=t
2 sty 16:50
krystek: A poprzednie zrobiłeś?
2 sty 16:50
Pomocy !!!!!: ą dwa rozwiazania i jedno mi nie wyszło
2cosx=0 v cosx=1
x=π/2 +25π v x=π + 2kπ
2 sty 16:53
Pomocy !!!!!: dlaczego wychodzą wgl dwa wyniki
2 sty 16:56
krystek: I2cosx+1I=1 ⇒2cosx+1=1 lub 2cosx+1=−1⇒cosx=0 lub cosx=−1
| | π | |
x= |
| +kπ lub x=π+2kπ=(1+2k)π |
| | 2 | |
2 sty 17:14