matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okrąg wpisany w trójkąt
diverts:
W trójkąt ABC którego kąt ACB= 60 stopni, wpisano okrąg o środku S. Wiadomo, że |SA|=10, |SB|=6. Oblicz |AB| Mogę prosić o pomoc? Zadanie wydaje mi sie łatwe a jednak nie umiem ruszyc:(
2 sty 15:40