funkcja wykladnicza i logarytmiczna
Agnieszka: Bardzo prosze o pomoc Dana jest funkcja f(x)=log1/3(x+2)−p gdzie x∊R i p jest parametre.
Wartosc funkcji f dla argumentu 7 wynosi −5. Oblicz wartosc parametru p, a nastepnie −wyznacz
argument, dla ktorego wartosc funkcji wynosi −1 −wyznacz zbior argumentow dla ktorych wartosci
funkcji sa wieksze od −3 −naszkicuj wykres funkcji f
2 sty 15:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
x∉R

<−−− dziedzina funkcji temu przeczy
2 sty 15:41
Artur_z_miasta_Neptuna:
log1/3 (7+2) − p = log1/3 9 − p = ..... − p = −5 <−−− wypełnij lukę i wyznacz 'p'
2 sty 15:42
Agnieszka: Ale ja w zadaniu mam napisane ze nalezy
2 sty 15:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
to w zadaniu źle pisze
2 sty 15:45
Agnieszka: heh to ladne zadania moja sorka pisze

dobra dzieki

to tak jak mowisz postaram sie liczyc
2 sty 15:49