obliczyć f(x)
obliczyć f(x): oblicz f'(1)
jeżeli f(x)= (x2 +5)10
2 sty 15:01
Artur_z_miasta_Neptuna:
liczysz f'(x) i podstawiasz x=1
2 sty 15:02
obliczyć f(x): czyli (1
2 +5)
10 i to wszystko?
| | x+1 | |
a jeżeli mam policzyć f''(x) jeżeli f(x)= |
| |
| | x2 +1 | |
i co w takim przypadku mam podstawić za x?
2 sty 15:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
krok 1 −−− obliczasz pochodną
krok 2 −−− podstawiasz
a nie odwrotnie
2 sty 15:38
Artur_z_miasta_Neptuna:
nic nie podstawiasz za 'x' ... liczysz pochodną

... jak się pochodne liczy studencie
2 sty 15:39
obliczyć f(x): w tym problem, że dostałem zadania do zrobienia ale jeszcze nie miałem pochodnych, taki trochę
dziwny program nauczania
2 sty 15:42
Artur_z_miasta_Neptuna:
co studiujesz? z jakiego przedmiotu to są zadania
2 sty 15:43
obliczyć f(x): zaocznie studiuję iś ,a te zadania są z matematyki, za dwa tygodnie mam kolokwium, ćwiczenia
z tego mam dzień przed kolokwium, dlatego próbuje sam to ogarnąć
2 sty 15:47