matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CAŁKA proszę o pomoc :(
Monia:
e
2
x
1przykład ∫
dx
e
x
+1
2 sty 13:17
Trivial:
Podstawienie u = e
x
, du = e
x
dx i masz:
e
2x
e
x
u
∫
dx = ∫
e
x
dx = ∫
du = ...
e
x
+1
e
x
+1
u+1
2 sty 13:33
Monia:
a jak zrobić ∫
√
e
x
−1
dx
2 sty 13:38
Monia:
dziękuje
2 sty 13:38