matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie
Paweł565:
Proszę o rozwiązanie krok po kroku, zastosować twierdzenie o trzech ciągach i znaleźć granicę
3
n
+1
(5+cosn)
n
2 sty 11:12
camus:
"od dołu"
3
n
+1
3
n
1
a
n
=
=
+
→0
(5 − 1)
n
4
n
4
n
"od góry"
3
n
+1
3
n
1
c
n
=
=
+
→0
(5+1)
n
6
n
6
n
3
n
+1
0←a
n
≤
≤ c
n
→0
(5+cos n)
n
2 sty 11:19
ds:
(
1
5
√
5
)do potegi
2
3
3 sty 19:26