oblicz sumę z wyrażenia: sin(i) od i = 1 do N gdzie N = 1 000 000
zyga: Witam !
Dostałem takie zadanie o treści;
Oblicz sumę z wyrażenia: sin(i) od i = 1 do N
Nie wiem za bardzo jak do tego podejść. Proszę o pomoc
2 sty 00:24
Godzio:
Chyba tak

Nad wyprowadzeniem muszę się zastanowić bo to już dawno temu robiłem.
2 sty 00:31
Godzio:
Na jakim jesteś poziomie, bo łatwo to zrobić zamieniając sinx ze wzorów Eulera ?
2 sty 01:00
zyga: Jeżeli można zmienić na wzór Eulera. Wzór końcowy muszę zastosować w pisanym programie. Program
ma też przy okazji pokazać czas wykonania obliczeń dla zadanych N w przedziale od 1 do 1 000
000.
2 sty 03:18