matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
......
......:
Dana jest funkcja rosnąca f:R→R oraz liczba a∊R. Wskaż parę funkcji rosnących. A.y=−f(x) i y=f(x−a) B. y=f(−x) i y=f(x−a) C. y=f(x+a) i y=f(x)−a D. y=−f(x) i y=f(x+a)
1 sty 17:31