pomoże ktoś?
iga: 2 √5 jak to zrobić ?
2. koło o polu 121 π cm kwadratowych ma obwód

?
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
1 sty 16:59
Mateusz:
ze wzoru na pole koła wyznaczasz r i podstawiasz to do wzoru na obwod koła
P.S Zmien tego starego Internet explorera na jakś nowszą przeglądarke
1 sty 17:00
gww: 2 √5
jak to robicie?
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
1 sty 17:23
Mateusz:
Jak z tego wzoru P=πr
2 wyznaczysz r
1 sty 17:44