matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stereometria
Overplay:
W kulę o promieniu R=10 wpisano stozek o wysokosci H=16 Oblicz pole powierzchni calkowitej stozka.
31 gru 16:56
Patryk:
R+x=16 10+x=16 x=6 6
2
+r
2
=100 r=8 dokończ
31 gru 17:30