matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
Really:
Jak obliczyć tą granicę? lim
n
√
n
10
/10
n
31 gru 13:23
ICSP:
1
=
10
n
√
n
10
= (
n
√
n
)
10
→ 1
10
= 1 dołu tłumaczyć nie muszę.
31 gru 13:25
asdf:
a
n
√
a
n
√
=
.
b
n
√
b
31 gru 13:26
Really:
dziękuję
31 gru 13:30