Prawdopodobieństwo
digits: Witam mógłby mi ktoś pomoc, bo nie wiem za bardzo jak wziąć się za to zadanie.
Lot rakiety na orbitę składa się z trzech faz: prawdopodobieństwo sukcesu w każdej fazie
wynosi odpowiednio p1=0.9, p2=0.8, p3=0.7. Jakie jest prawdopodobieństwa, iż rakieta pomyślnie
osiągnie orbitę zakładając, że fazy są niezależne.
31 gru 11:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
P(A∩B∩) = P(A)P(B)P(C) <−−− bo zdarzenia niezalezne
a więc ile wynosi prawdopodobienstwo
31 gru 11:56
digits: no tak zapomniałem o tym wzorze dzięki
wynosi 0.504
31 gru 11:57
digits: a takie zadanie, bo też nie wiem jak się za to zabrać

Prawdopodobieństwo prawidłowego odczytu n=5 bajtowej preambuły wynosi p=0.999.
Zakładając, że prawdopodobieństwo prawidłowego odbioru każdego bajta jest jednakowe oblicz je.
31 gru 12:11
31 gru 12:20