| 1+sin4x | 1+tg2x | ||
= | |||
| cos4x | 1−tg2x |
| 1+sin4x | 1 + 2sin2x*cos2x | |||
L = | = | = | ||
| cos4x | cos22x−sin22x |
| sin22x + cos22x + 2sin2x*cos2x | ||
= | = | |
| cos22x−sin22x |
| (cos2x+sin2x)2 | cos2x+sin2x | |||
= | = | = | ||
| (cos2x−sin2x)(cos2x+sin2x) | cos2x−sin2x |
| cos2x | 1 +tg2x | ||
= | = P | ||
| cos2x | 1−tg2x |
Nie moge ogarnąć jeszcze jdnego zadania . To juz ostatnie
naszkicuj wykres funkcji f(x) = cosx√|cosx|−1
pamiętasz tą wskazówke
jeżeli tak − to w czym problem ... jeżeli nie − to zajrzyj do niej