| S2 | V | |||
Mamy: H−h0=S− | (h−h0)= | . | ||
| S1 | S1 |
Jak wyprowadzić z tego H−h?
| 1 | 1 | |||
W ramach podpowiedzi: H−h=( | + | )*V... | ||
| S1 | S2 |
| S2 | V | |||
H−h0=− | (h−h0)= | . | ||
| S1 | S1 |
| S2 | V | |||
H − h0 = − | (h−h0) = | |||
| S1 | S1 |
| V | S2 | V | ||||
H − h0 = | oraz − | (h−h0) = | ||||
| S1 | S1 | S1 |
| V | ||
H − h0 = | ||
| S1 |
| V | ||
H = | + h0 | |
| S1 |
| S2 | V | |||
− | (h−h0) = | |||
| S1 | S1 |
| S2 | V | S1 | |||
(h0−h) = | // * | ||||
| S1 | S1 | S2 |
| V | S1 | |||
h0 − h = | * | |||
| S1 | S2 |
| V | S1 | |||
−h = | * | − h0 | ||
| S1 | S2 |
| V | S1 | |||
h = h0 − | * | |||
| S1 | S2 |
| V | ||
h = h0 − | ||
| S2 |
| V | V | |||
H − h = | + h0 − (h0 − | ) | ||
| S1 | S2 |
| V | V | |||
H − h = | + h0 − h0 + | |||
| S1 | S2 |
| V | V | |||
H − h = | + | |||
| S1 | S2 |