.
marian: 1.podaj zbiór wartości funkcji g(x), gdy dziedziną funkcji f jest zbiór D = (0, 4).
w rozwiązaniu jest, że W = (−∞; 1), mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego?
2.dana jest funkcja f(x) = cos2 x − sinx |sinx| , x ∊ <−2π; 2π>. Narysuj wykres funkcji f(x).
zapisałam wzór w postaci:
⎧ cos2 x − sinx * sinx = cos2x dla x∊ (−2π; −π> ∪ <0;π>
f(x)= ⎨
⎩ cos2 x − sinx* (−sinx) = 1
dla x∊(−π;0) ∪ (π; 2π)
dobrze?
30 gru 19:32
Aga1.: We wzorze jest cos2x, czy cos2x?
31 gru 09:34
Janek191:
Do z.1 trzeba podać opis funkcji g ( wzór ).
31 gru 11:02
marian: cos2 x
G(x) = | f(x) − 1|, f(x) = log4 x
31 gru 13:50
Aga1.:

1)
Zw=(0,
∞)
31 gru 14:11
Aga1.: Zwf=(−∞,1)
31 gru 14:14
Aga1.: 1) popraw pierwszy przedział i będzie dobrze.
sinx≥0 dla x∊<−2π,−π>U<0,π>U{2π}
31 gru 14:22
marian: Dzięki wielkie !
31 gru 15:33