prosze o rozwiązanie
kocia: zad1 Srednia arytmetyczna liczb 3,11,o,x,0 jest równa 2 oblicz x zad2 Ile jest liczb
naturalnych trzycyfrowych w których cyfra dziesiątek jest o 2 większa od cyfry jednosci
30 gru 16:42
Mariusz: Zad 2
{13x,24x,35x,46x,57x,68x,79x}=7 x={0,1,2,3,4,5,6,7,8,9. }=10 Jest 70 takich liczb.
30 gru 19:29
Mariusz: Sorry, to nie tak.
30 gru 19:36
Mariusz: {x31,x42x,53,x64,x75,x86x,97} = 7 x={1,2,3,4,5,6,7,8,9} =9 9x7= 63
30 gru 19:40
Janek 191:
z.1
( 3 + 11 + 0 + x + 0 ) / 5 = 2
14 + x = 2*5 = 10
x = 10 − 14 = − 4
=================
30 gru 20:58