matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dł odcinka
zad:
Długość odcinka o końcach K = (−2, 4), L = (5,−3) jest równa..
30 gru 15:33
asdf:
http://www.bazywiedzy.com/wzor-na-dlugosc-odcinka.php
spróbuj zrozumieć też ten wzór, to będzie Ci go łatwiej zapamiętać (twierdzenie pitagorasa)
30 gru 15:41
Krzysiek :
Znajdz sobie wzor na odleglosc dwoch punktow od siebie i to bedzie dlugosc tego odcinka
30 gru 15:43
Eta:
|KL|= 7
√
2
30 gru 19:24