matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
natka:
W trapez równoramienny wpisano okrąg. Punkt styczności dzieli ramię trapezu na odcinki długości 4cm i 9cm. Oblicz pole i obwód trapezu
30 gru 14:27
Aga1.:
2α+2β=180
0
α+β=90
0
r
2
=4*9 r=6 h=2r=12 a=18 b=8 c=13
30 gru 17:26