delta
Amanda: Zbiorem rozwiązań nierówności −x2+5x>0
x1=5
x2=0
i teraz skoro mam parabole w dół to jaki zbiór będzie dla tej funkcji?
30 gru 12:30
Eta:

x∊(0,5)
30 gru 12:37
Amanda: Czyli (−∞,0)u(5,∞) ?
30 gru 12:47
Eta:

!
widzisz w jakim przedziale jest "
+" ?
30 gru 12:48
30 gru 12:50
Amanda: Czyli jeżeli jest >0 to wartości na osia , jeżeli <0 wartości pod osia? a kiedy mamy
(−
∞,0)u(5,
∞) ? Proszę , wytłumacz mi
30 gru 12:51
Janek 191:
− x2 + 5 x < 0
wtedy
x1 = 0 , x2 = 5
Odp.
x ∊ ( − ∞; 0 ) ∪ ( 5; + ∞ )
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
30 gru 13:30