matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
paweł:
Trójkąt, którego boki mają długości 6 cm, 8 cm i 13 cm jest trójkątem..
30 gru 11:55
Aga1.:
a=6, b=8, c=13 Jeśli a
2
+b
2
=c
2
−−to prostokątny Gdy a
2
+b
2
>c
2
−−to ostrokątny gdy a
2
+b
2
<c
2
−−to rozwartokątny
30 gru 11:59