wyrażenia
hello : Jakie wyrażenia należy wpisać w miejsca liter α i β, aby otrzymać równość prawdziwą dla
każdej liczby rzeczywistej x i y?
x3 − 3xy − x2y + 3y2 = (x − y) (α −β )
A. α= 1, β= 3y B. α = x2, β= 3 C. α = 1, β= x2 D. α = x2,β = 3y
30 gru 11:15
Artur z miasta Neptuna:
Lewa strona −−−− pogrupuj aby otrzymac (x−y)*(cos)
30 gru 11:17
hello: nic z tego nie rozumiem ;<
30 gru 11:26
Eta:
Co tu rozumieć

L=x(x
2−3y)−y(x
2−3y) = (x−y)(x
2−3y)
(x−y)*(x
2−3y)= (x−y)(
α−
β) ⇒ α= x
2 i β= 3y
odp: D)
30 gru 12:46