matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
inny sposób rozwiania całki
szopenskacz:
jak policzyć całkę, nie korzystając ze wzoru z tablic : >
dx
∫
4x
2
+1
30 gru 11:07
Maslanek:
t=2x t
2
=4x
2
dt=2dx
dx
1
dt
1
1
∫
=
∫
=
arctg t =
arctg(2x)
4x
2
+1
2
t
2
+1
2
2
Jak mniemam
30 gru 12:05
szopenskacz:
Zaiste, dobrze mniemasz
Dzięki
30 gru 12:13