matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
aaa:
http://img.liczniki.org/20121230/Bez_nazwy_1_kopia-1356861293.png
proszę o pomoc i wyjaśnienia
30 gru 10:55
+-:
a;b z definicji logarytmu log
a
b=c a
c
=b c) (
√
2
2
)=2
30 gru 11:41
Janek 191:
z.11 log
a
0,1 = − 1 <=> a
−1
= 0,1 <=> a = 10 log
2,5
b = 2 <=> b = 2,5
2
= 6,25 c = log
√
2
2 = 2 czyli a > b > c =============
30 gru 14:49