calka
Misio: calka: x
3(x
2−1)
7 proszę krok po kroku

30 min siedze i nic
29 gru 23:35
Misio: proszę o pomoc:(
29 gru 23:47
PW: A nie wiem, czy nie najpewniej byłoby "po chamsku" wymnożyć i scałkować wielomian − przez 30
minut dałbyś radę. Można też kilka razy "przez części" i zauważyć pewną prawidłowość.
30 gru 00:06
30 gru 00:10
Mila: ∫x
2*x(x
2−1)
7dx= [x
2=t, 2xdx=dt]
| | 1 | |
= |
| ∫t(t−1)7dt i jeszcze raz podstawienie[ t−1=u; dt=du; t=u+1] dalej łatwo. |
| | 2 | |
30 gru 00:18
Eta:
Przez 30 min. ...... można było na piechotę potęgować i mnożyć doprowadzając
do wielomianu
30 gru 00:20
Misio: siedziałem nad tym jak slup

dzięki wielkie
30 gru 01:01
Mariusz: Mógłby ktoś podać wynik, zrobiłem, wszystko pięknie ładnie ale z odpowiedzią się nie zgadza.
30 gru 12:29
Artur z miasta Neptuna:
To napisz nam tutaj swoje obliczenia
30 gru 12:34