całka nieoznaczona
ss: Oblicz całkę:
∫ (x2+1)2 * e 2x dx
29 gru 21:40
Artur z miasta Neptuna:
Przez czesci pare razy i po bolu
29 gru 21:48
totomix: ∫x4+2x2+1 * e2x dx =
x55 + 2x33 + x * e2x + C
30 gru 01:00
30 gru 06:17
Rafał274:
Poprawka :
Całkowanie przez części
2138
30 gru 06:18
Janek 191:
∫ ( x4 + 2 x3 + 1*e2x ) dx = ∫ x4 dx + 2 ∫ x3 dx + ∫ e2x dx =
= x5 / 5 + 2*[ x4 / 4] + 0,5 e(2x} + C =
= x5 / 5 + x4/2 + 0,5 e2x + C
30 gru 07:26
Janek 191:
totomix zgubił nawias !
30 gru 08:19
szopenskacz: Jak dla mnie , janek też popełnił błęda

Moje rozwiązanie ma postać (uczę się dopiero, także też mogłem się pomylić

):
| (x4+2x2+1)e2x | | (3x+1)e2x | | 3e2x | |
| − x(x2+1)e2x + |
| − |
| |
| 2 | | 2 | | 4 | |
30 gru 11:21
Janek 191:
Ja liczyłem nie całkę podaną na początku, ale podaną 30 XII o 1.00
30 gru 13:49