pomocy
mirek: prosze o sprawdzenie nierównosci wykładniczej
wyszło mi x<−6 chce sprawdzic czy jest dobrze
29 gru 17:22
asdf: źle, pokaz obliczenia
29 gru 17:27
mirek: 3
−x<3
3x+24
−x<3x+24
−x−3x<24
−4x<24/:−4
x<−6
29 gru 17:42
Tad:
9x<27*27x+8
32x<33(x+9)
29 gru 17:50
mirek: a co dalej i skad sie wzioło to 33(x+9) skoro wczesnij jest dwa razy po 27
29 gru 18:00
asdf: 9
x = 3
2x
27 = 3
3
(a
x)
y = a
x*y
Weź otworz tablice matematyczne i zobacz, jak samemu dojdziesz do tego, dlaczego masz źle to
sie najwiecej nauczysz.
29 gru 18:02
mirek: rozpisze mi ktos tutaj i chciałbym widziec dokładnie jak to sie robi wtedy najwecej zrozumie i
bede widział pokolei jak sie to robi
29 gru 18:06
29 gru 18:07
glaca: napisze mi ktos tu ja znam tamta strone i nie moge sobie poradzic
29 gru 18:12
Eta:
3
2x−3<3
3x+24
2x−3< 3x+24
−x< 27
x> −27
29 gru 18:15
Tad:
27*27x+8=27x+8+1=27x+9=33(x+9)
29 gru 18:18