matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Silnia
Bakus:
Witam. Jak rozkładać taką tego typu silnie : (n−2)! ? albo (2n−1)! ?
29 gru 15:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
(n−2)! = 1*2*...*(n−3)*(n−2) i tyle albo:
(n−1)!
n!
(n−2)! =
=
(n−1)
n*(n−1)
analogicznie z drugą silnią
29 gru 15:07