matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje try.
zadanie:
wysokość CD trójkąta ABC ma długość 32 i tworzy z bokiem AC kąt α taki ze cos α = 4/5 oraz z bokiem BC kąt β taki że β=15/8. oblicz długości boków trójkąta ABC.
29 gru 14:01
+-:
β=15/8.
29 gru 14:32