29 gru 10:54
Tad:
...podstaw za x ... i przyrównaj do 0
29 gru 11:01
aaa: a można to zamienić na: −82x+k +2 ?
29 gru 11:06
aaa:
29 gru 11:11
Tad:
oczywiście ... że nie

!
29 gru 11:17
aaa: no to jak to zrobić? jak ja podstawiam za x=3/2 o wychodzi −83/2 +2k +2
mnożę to przez 32 +2k i wychodzi −8 + (3/2 +2k) no i tam dalej wymnażam, ale nic mądrego
nie wychodzi...pomocy
29 gru 11:22
aaa: dobra już mam..
29 gru 11:29
Tad:
| | −8 | | 16 | |
0= |
| +2 ⇒2= |
| ⇒ 6+8k=16 ⇒k= |
| | | | 3+4k | |
29 gru 11:30