matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamki - proste pytanie
ania:
1
mam bardzo proste pytanie ale chciałabym żeby mi ktoś wytłumaczył dlaczego 1 −
=
64
63
64
31 maj 17:53
Eta:
64
dlatego ,że 1=
64
więc :
64
63
64 − 63
1
−
=
=
64
64
64
64
31 maj 18:52
ania:
aaa już rozumiem dzięki
31 maj 19:20