Pomocy!
Noxer: Funkcja f(x) jest funkcją nieparzystą i dla x= −3 jej wartość wynosiπ3 . Funkcja g(x) jest
funkcją parzystą i dla x= −1 jej wartość równa się π4. Ile wynosi wartość funkcji:
h(x)=sin( f(x)+g(x+2)+x*π6 )?
28 gru 21:06
Noxer: Proszę o podpowiedź.
28 gru 21:20
Piotr: Nikt nie ma pomysłu?
28 gru 22:10
MQ: Wartość funkcji w jakim punkcie?
28 gru 22:19
Piotr: W punkcie x=−3.
28 gru 22:27
Piotr: Jak się w ogóle za to zabrać?
28 gru 22:33
MQ: | | π | | π | | π | | π | | π | |
h(−3)=sin(f(−3)+g(−3+2)+(−3)* |
| )=sin( |
| + |
| − |
| )=sin( |
| ) |
| | 6 | | 3 | | 4 | | 2 | | 12 | |
28 gru 22:34
Noxer: Wielkie dzięki.
28 gru 22:37