matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
janek:
tgx+ctgx=2 oblicz (tg
2
x+ctg
2
x)
3
28 gru 15:53
edi:
(tg
2
x+ctg
2
x)= (tgx+ctgx)
2
−2tgx*ctgx= (tgx+ctgx)
2
−2 = 2
2
−2= 2 to: (tg
2
x+ctg
2
x)
3
= .......
28 gru 16:07