oblicz
entter: −log(0.125)=
28 gru 15:39
ICSP: = log 8
28 gru 15:40
entter: a ile to bedzie?
28 gru 15:42
ICSP: weź tablice do ręki i odczytaj z nich.
28 gru 15:43
edi:
tyle co 3log2
28 gru 15:43
entter: ale z jakich tablic?
28 gru 15:48
ICSP: na końcu książki powinny być tablice trygonometryczne oraz logarytmiczne
28 gru 15:50
edi:
logarytmicznych : log8 ≈ 0,9031
28 gru 15:50
entter: a dasz mi linka do takich tablic?
tu jest log dziesietny
28 gru 15:52
entter: naprawde nie wiem jak to odczytac
28 gru 15:55
edi:
Ja odczytuję za pomocą kalkulatora
28 gru 15:58
entter: acha okej...
28 gru 16:04
Janek 191: − log 0,125 = − log 1/8 = − log 8−1 = log 8 ≈ 0,9031
28 gru 17:13