Zadanie, w którym nie wiem co oznacza symbol "x"
djdan: Witam!
Może to ktoś rozwiązać i napisać jak się to liczy?
44 − 5 + 37 − 3 + 3 x 22 − 38
Wynik ma wynosić 819, ale skąd się to wzięło to nie mam pojęcia.
Z góry dzięki!
Pozdrawiam!
28 gru 14:50
asdf: może o jakiś nawiasach zapomniałeś?
28 gru 14:52
Dominik: 101 wychodzi
28 gru 15:06
djdan: Żadnych nawiasów nie ma, a x to nie symbol mnożenia, więc 101 odpada. Macie jakieś inne
pomysły?
28 gru 15:24
Karina: Jak na moje, to "3x" trzeba pominąć, zrobić działanie bez tego i w wyniku dodać +3x

i
koniec.
28 gru 15:32
asdf:
To weź człowieku napisz to porządnie i wyjaśnij na czym polega Twoje zadanie,bo to nie jest
równanie (brakuje znaku równa się i z czym to porównujesz? z 0, π, e, log3, a może
3log21323210102?). Nie wiadomo...
28 gru 15:40
djdan: Takie jest zadanie:
44 − 5 + 37 − 3 + 3 x 22 − 38 = ?
Przypominam, że x to nie jest niewiadoma, albo symbol mnożenia. Myślałem, że jest to coś
wspólnego z iloczynem kartezjańskim, ale nie jestem pewien. A wynik ma wyjść 819
28 gru 16:41
PW: To się najpierw dowiedz dokładnie o co idzie, i dopiero truj dupę innym.
28 gru 16:50
djdan: Po to się pytam, bo nie wiem jak to zrobić. Czy to takie trudne do zrozumienia?
28 gru 17:57
djdan: Nikt nie umie rozwiązać tego zadania?
28 gru 19:52
Mila: 44 − 5 + 37 − 3 + 3 x 22 − 38=
=(44+37+66)−5−3−38=147−46=101 i inaczej nie będzie.
28 gru 22:41
31 gru 21:47
Licealista: To jest z jakiegoś taniego polskiego teleturnieju albo gry, napisz polecenie, to jest
najważniejsze w takich grach
31 gru 22:03
djdan: "Dodaj wszystkie liczby na obrazku."
Próbuję z liczbami rzymskimi, ale nijak mi to nie wychodzi. Może wam się uda. Liczę na to
31 gru 22:14
Licealista: zapewne bez znaków
31 gru 22:31