Proszę o pomoc
janek: Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań., Za pomoc z góry dziękuję. janek:
1/ Oblicz ile cyfr w zapisie dziesiętnym mają następujące liczby pierwsze a/ 230402457 − 1 b/
19249 * 213018586 +1
2/ Wiedząc że log3 20=a i log3 15 = b ,oblicz log2 360
28 gru 13:59
Patronus: 2)
| | log3360 | | log3(24*15) | | log3(3*8*15) | |
log2360 = |
| = |
| = |
| = |
| | log32 | | log32 | | log32 | |
| | log33 + log323 + log315 | |
= |
| |
| | log32 | |
i pewnie w przykładzie jest podany log
32 = a, a nie log
320 = a
wtedy mamy
28 gru 14:09