matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiór wartości i dziedzina
katti :
Jak wyznaczyć zbiór wartości i dziedzinę funkcji f(x)=3−2|cos2x|? z góry dzięki
27 gru 20:46
Aga1.:
D=R 0≤Icos2xI≤1/*(−2) −2≤−2Icos2xI≤0 /+3 1≤3−2Icos2xI≤3 Zatem Zw=<1,3>
27 gru 21:19
katti :
dzięki
27 gru 21:44