taka tam nierówność
aaa: 1/3x2 * 9x+1 > 1/729
podaję wynik, mógłby ktoś zerknąć?
x∊(−2,4)
tam x+1 w potędzę ofc.
27 gru 18:07
Dominik: dobrze
27 gru 18:12
aaa: log√2(2+log2x)=0
czyli ten pierwiastek do potęgi 0 równa się ten nawias i znowu z definicji logarytmu i x=1/2,
może być?
27 gru 18:13
aaa: A i powiedzcie mi proszę jak narysować y=2sinx+1
27 gru 18:13
Dominik: y = 2sinx + 1
rysujesz sinx, "rozszerzasz wykres o 1 w gore i w dol, a potem przesuwasz go o 1 w gore.
27 gru 18:23
27 gru 18:24
Aga1.:

y=sinx −kolor czerwony
y=2sinx −niebieski
ten ostatni przesunąć o jedną jednostkę w górę
27 gru 18:25
aaa: dziękuję
27 gru 18:27