niewymiernosc
anka: Usuń niewymierność z mianownika:
Jak to rozgryźć?
27 gru 18:05
student: | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| * |
| = |
| √7+√5+√3+√2 | | √7+√5+√3+√2 | | √7−√5−√3−√2 | |
| | √7−√5−√3−√2 | | √7−√5−√3−√2 | |
|
| } = |
| = |
| | 7−5−3−2 | | − 3 | |
27 gru 18:24
student: Sorry, w 3 tabelce licznik wymnażasz przez mianownik √7−√5−√3−√2
27 gru 18:25
student: I w końcowym wyniku licznik nie będzie miał minusów tylko plusy.
27 gru 18:26
PuRXUTM: świetne
27 gru 18:26
Aga1.: I w mianowniku wyjdzie −3?
27 gru 18:27
Dominik: | 1 | | √7 + √5 + √3 − √2 | |
| * |
| |
| √7 + √5 + √3 + √2 | | √7 + √5 + √3 − √2 | |
dokoncz
27 gru 18:29