matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prędkość śrenia
Karol:
ile wynosi prędkość średnia v[m/s] t[s]
?
27 gru 16:28
M:
20 sty 17:26
Jolanta:
Pionowa os to droga jezeli jest w metrach to
S
5m
V=
=
=1m/s
t
5s
20 sty 22:40
Min.Edukacji:
v
o
+v
k
Prędkość średnia w ruchu j.zm.przyspieszonym =
= 2,5 m/s
2
21 sty 04:48
Min.Edukacji:
cała droga
Lub=
,
cały czas
1
droga to pole pod wykresem predkosci=
5*5=12,5 m
2
12,5 m
V
śr
=
=2,5 m/s
5 s
21 sty 04:52