matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
paweł1994:
Liczbę 100 przedstaw w postaci sumy dwóch składników, których iloczyn wynosi 2400.
27 gru 14:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
100 = a+b 2400 = a*b rozwiąż ten układ równań
27 gru 14:44
Janek 191:
100 = 60 + 40, bo 60*40 = 2 400
27 gru 22:47