help me!
totomix: Proszę o pomoc w znalezieniu asymptot funkcji
27 gru 10:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
czy wiesz jak się szuka asymptot

z którą asymptotą masz problemy

czy wyznaczyłeś dziedzinę ?
27 gru 11:00
totomix: wyznaczyłem wszystko ok własnie z reguły de'Hospitala i wychodzi coś źle
0 mi wyszła tylko pionowa nie wiem czy to jest dobrze współczynnik a = 0 pochodne raczej dobrze
policzyłem

!
27 gru 11:07
Artur_z_miasta_Neptuna:
pokaż obliczenia ... spojrzymy
27 gru 11:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
nim ukośne wyliczysz ... sprawdź czy nie ma poziomych przypadkiem (wtedy a=0

)
27 gru 11:11
totomix: nie no jednak wyszło, ze istnieje asymptota pozioma dla y=0
dzięki ale pomoc już niepotrzebna
27 gru 11:39