matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Anka:
macie pomysl na rozwiazanie tego logarytmu?
log
1
5
75 − log
1
5
3
26 gru 22:06
edi:
..= −2
26 gru 22:09
Anka:
no jak to
jak
1
5
(
−
2
)
= 125
26 gru 22:14
edi:
1
(
)
−2
=
25
5
26 gru 22:15
Anka:
no wlasnie tym bardziej
nie smiej sie
bo przeciez 75*3=225
26 gru 22:16
edi:
b
log
a
b−log
a
c= log
a
c
26 gru 22:17
edi:
75
log
1/5
= log
1/5
25= −2
3
26 gru 22:19
Anka:
oo nei zauważyłam teg owzoru dzieki wielkie
26 gru 22:23