Zadanie 1
Michał: W równoległoboku krótsza przekątna o dł.10cm jest nachylona do krótszego boku pod kątem
prostym,a do dłuższego pod kątem 300.Oblicz pole tego równoległoboku
26 gru 21:23
Artur_z_miasta_Neptuna:
narysowałeś chociaż ten równoległobok

to rusz cztery litery i to zrób ... jedyne z czego musisz skorzystać to z funkcji
trygonometrycznych i tw. pitagorasa ... czy to takie trudne
26 gru 21:32
Dominik: z funkcji trygonometrycznych wyznaczasz a i b. P = absinα, gdzie α to kat miedzy a i b.
26 gru 21:37
Mila:

p=10
W ΔADB:
| | b | | √3 | | b | | 10√3 | |
tg300= |
| ⇔ |
| = |
| ⇔b= |
| |
| | p | | 3 | | 10 | | 3 | |
| | 1 | |
P=2*PΔ=2* |
| b*p podstaw i oblicz |
| | 2 | |
26 gru 21:39
Michał:

x
√3=10*
√33=x=
103√3
Dzięki chciałem spr czy zadanie mam dobrze i widzisz wiem jak to się robia Ty się goń
26 gru 21:48
Michał: Myślisz że każdy pisze byś mu zadania robił ale nie każdy ma te same intencje.Tyczy się to tego
Artura a reszcie dziękuje
26 gru 21:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
Michał ... to wystarczyło napisać ... tak a tak rozwiązałem − może ktoś sprawdzić

Co za problem

Żaden ... a tak traktuję Ciebie tak jak każdego innego 'wyłudzającego',
'idącego na łatwiznę' 'obiboka' −−− mam podstawy ku temu ? Mam, więc się nie obruszaj i nie
dziw, że tak napisałem.
26 gru 21:51
Michał: dobrze rozumiem.Pytaj następną razą kogoś by sam spróbował zrobić przykład
26 gru 21:55
26 gru 22:11