matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uproszczenia pierwiastków
gocha:
√
1+x
1
=
√
1−x
2
√
1−x
jak doprowadzić lewą stronę by wyglądała jak prawa?
26 gru 19:59
edi:
x+1
1
L=
√
=
(1−x)(x+1)
√
1−x
26 gru 20:01
szopenskacz:
Hej
√
1−x
2
to inaczej
√
(1−x)(1+x)
, tak więc upraszczasz licznik z mianownikiem i gitara
26 gru 20:01
gocha:
dziękuje
26 gru 20:07