matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstrema lokalne
???:
f(x)=X
2
e
1
/
x
(x
2
)' * (e
1
/
x
) + (x
2
) * (e
1
/
x
)' =
1
(2x) * (e
1
/
x
) * (x
2
) * (
*e
1
/
x
−
1
) =
X
x
2
2xe
1
/
x
*
* e
1
/
x
−
1
=
x
2xe
1
/
x
* x
2
x*e
1
/
x
−
1
jak to zrobić?
26 gru 16:55
???:
?
26 gru 18:01