Łamigłówka
klaudia: Mam do zrobienie takie zadanie prosze o pomoc:
x − x + x =10
+ − +
x + x + x =10
− + −
x * x + x =10
= = =
7 5 7
w polach gdzie sa x maja znajdowac sie cyfry od 1−9 i nie moga sie one powtarzac robilam juz na
wszystkie sposoby prosze o pomoc
26 gru 14:42
+-:
9 − 7 + 8 =10
+ − +
2 + 3 + 5 =10
− + −
4 * 1 + 6 =10
= = =
7 5 7
26 gru 21:10
Mati_gg9225535: myslicie ze to ma tylko 1 rozwiazanie ?
26 gru 22:05
+-:
Raczej jedno
abc
def
ghi
Napewno b≤7, można zauważyć drugi warunek dla z którego wynika, że b≥7
| | 15−g−h+g*h | |
b= |
| ← 45−(g+h) +g*h −2b=30 |
| | 2 | |
27 gru 10:41
+-: ale może być ładniejsze
X + X − X =10
− − +
X * X + X =10
+ + :
X + X + X=10
= = =
10 10 10
27 gru 11:07
Mati_gg9225535: te cyfry nie moga sie powtarzac ?
27 gru 16:19
+-: tak ma być9 różnych cyfr bez 0 , X jedna cyfra
27 gru 17:00