Matura
Mati_gg9225535: odpowiedzi do Matury styczeń 2012
otóż potrzebuje odpowiedzi do matury z Matematyki poziom rozszerzony (OKE Poznań) 11 stycznia
2012, nigdzie nie moge znaleźć ktos moze ma dostep do stronki z tymi odpowiedziami ?

bo nie
mam jak sobie sprawdzic zadan ;c
bede wdzieczny za każdą pomoc
26 gru 14:32
(..): Nie mam adresu, ale mam spisane odpowiedzi.
Rób zadania i pytaj.
1) m=0 lub n=−3 Tak się zaczyna?
26 gru 16:15
Mati_gg9225535: tak
26 gru 17:27
Mati_gg9225535:
jakbyś mogl reszte tych odpowiedzi dopisac to poproszę ; )) lub ktoś kto również ma do nich
dostęp
26 gru 17:40
Bogdan:
Prześlij mi
Mati na adres
matura@vp.pl swój adres mailowy, wyślę Ci te odpowiedzi.
26 gru 18:29
Mila: Masz już te odpowiedzi? Mogę Ci napisać.
26 gru 21:26
Mati_gg9225535: vp. pl ?
Mila jakbys mogla

poprosze albo zeskanuj, wrzuc zdjecie czy cokolwiek
26 gru 22:05
Mila: 1) m=0 i n=−3
| | 3π | | π | | 2π | | 4π | | 5π | |
2)x∊{ |
| ; |
| ; |
| ; |
| ; |
| } |
| | 2 | | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
3)61
2<18
3
4)r=5
√2
7)k=−2; m=−1; a=3
f(x)=log
3(x+2)−1
8) C
1=(0;2),C
2=(3;−1)
9)Dowód, mam swój
10) V=d
3(1−cosα)
√cosα
26 gru 22:26
Mati_gg9225535: dziekuje
26 gru 22:28
Mati_gg9225535: pochwale sie ze pierwsze 4 dobrze
26 gru 22:28
Mila: To gratuluję.
To jest bardzo dobry zestaw.
Poszukaj zeszłorocznego z oficyny Pazdro, jest tam kilka podstępnych zadań.
26 gru 22:31
26 gru 22:38
Mati_gg9225535: 5 tez dobrze

niczym mistrz
26 gru 22:55
Mati_gg9225535: a zerkne zerkne dziekuje
26 gru 22:55
Bogdan:
Chciałem
Mati wysłać Ci arkusze z odpowiedziami do matury próbnej z 11 stycznia 2012
przeprowadzonej przez OKE Poznań, ale nie chcesz skorzystać, to trudno. Co Cię dziwi
w adresie
matura@vp.pl ? (jest wlaśnie vp.pl, a nie wp.pl).
27 gru 00:19
27 gru 14:27
Mati_gg9225535:
Zad6. matura styczeń 2012
Wyznacz wartości parametru m, dla których jedno rozwiązanie równania
(m−2)x
2 + 2mx + 1 = 0 jest sinusem, a drugie cosinusem tego samego kąta.
no i moje warunki dla zadania to:
1. a ≠ 0
2. Δ ≥ 0
no i 3 myslalem zeby z 1 trygonometrycznej x
12 + x
22 = 1 ale mi potem nie wychodzi, a
innego pomyslu nie mam, prosilbym o wskazowke
30 gru 16:24
Godzio:
I dobrze myślałeś, wynik powinieneś otrzymać dobry, sprawdź rachunki
30 gru 16:29
Mati_gg9225535: okej dzieki sprawdze
30 gru 16:31
Eta:
30 gru 16:32
Mati_gg9225535: jak macie czas to nie uciekajcie bo jeszcze bylo jakies zadanko z ktorym sobie nie poradzilem
30 gru 16:37
Mila: ad6)
Δ≥0⇔m≤−1 lub m≥2 i m≠−2
i wyjdzie.
30 gru 16:48
Mati_gg9225535:
(m−2)x
2 + 2mx + 1 = 0
1. a ≠ 0
2. Δ ≥ 0
3. x
12 + x
22 = 1
1.
m ≠ 2
2. 4m
2 − 4(m−2) ≥ 0
4m
2 − 4m + 8 ≥ 0
m
2 − m + 2 ≥ 0
Δ = 1 − 8 = −7 {<0}
m∊R
i widzę, że coś mi się tu nie zgadza z waszymi podpowiedziami, nie potrafię błędu odszukać
31 gru 15:40
Godzio:
A dobrze wszystko przepisane ?
31 gru 15:48
Mati_gg9225535: drukowalem to moze mi drukarka uciela cos.. az to sprawdze
31 gru 15:54
Mati_gg9225535: kurde tam jest (m+2) na poczatku

czlowiek sie meczy a tu.... ech

dzieki

licze od nowa
31 gru 15:56
Godzio:
31 gru 15:56
31 gru 16:20
Mati_gg9225535: w sumie to wyznacz wiec pewnie musze obliczac

wiec licze c;
31 gru 16:53
Mati_gg9225535: ostatnie zadanie na dzis
http://www.zadania.info/5319705 to jest to

i wpadlem na pomysl ktory tu jest przedstawiony jako II
i chodzi o to czy moge sobie opuscic ten minus przy cos
sprawa wyglada tak:
a=d
√1−cosx
H
2 = d
2 − a
2
H
2 = d
2 − d
2(1−cosx)
H =
√d2 (1−1−cosx)
H = d
√−cosx = d
√cosx ?
31 gru 21:06
Mati_gg9225535: a dobra... tępy ja

nie zmienilem znaku

wszystko jasne
31 gru 21:10
PW: Zadanie 6. Wyznacz m, dla których jeden z pierwiastków równania
(m+2)x2 +2mx +1 =0
jest sinusem, a drugi cosinusem tego samego kąta.
Nie ciesz się, że zrobiłeś dobrze to zadanie. Patrząc na zarysowaną koncepcję mogę stwierdzić,
że popełniasz zasadniczy błąd logiczny. Na pocieszenie powiem, że znakomita większość nie
widzi go.
Jest to zadanie z gatunku tak paskudnych, że nawet pewnie Autor i Komisja Egzaminacyjna nie
zdają sobie z tego sprawy.
Zapraszam do dyskusji. Może na początek przedstawisz swoją wersje rozwiązania, taką
"egzaminacyjną" − ze wszystkimi komentarzami.
2 sty 09:53